ISONEM® M 35 ELASTIC 1K

Plne elastický superkryštalizovaný tesniaci hydroizolačný materiál na báze cementu

Je to jednozložkový hydroizolačný náter na báze cementu novej generácie s premosťovaním trhlín, pochôdznosť a vysoká odolnosť proti oderu. Nie je ovplyvnený UV, slnkom a vonkajším poveternostným vplyvom , rýchle schnutie a jednoduché spracovanie. Nanáša sa štetcom, má vysokú elasticitu. To uzatvára kapilárne a zmršťovacie trhliny na nanesenom povrchu. Vo vnútri reaguje s časticami vápna super gel, vytvára kryštály a preniká hlboko do štruktúry betónu. Dokonale priľne k povrchom ako betónové omietky, potery atď. a neodlupuje sa časom.

Oblasti použitia
Izolácia stien a podláh,
Izolácia betónu, omietky a poteru,
Balkón, terasa, bazény
Vonkajšia izolácia obvodového plášťa,
Prefabrikáty, strechy.

Technické špecifikácie
Hustota (25 °C, g/ml): –
pH (25°C): –
Viskozita (25°C, mPa.s): –
Obsah pevných látok (% hmotnosti): –
Rýchlosť prestupu vody (kg/m2. h0,5) : < 0,1 TRIEDA W3
Priľnavosť pri skúške odtrhnutím (N/mm2): Flexibilné systémy na premostenie trhlín bez zmeny ≥ 0,8, s prenosom 1,5 N/mm²
Priepustnosť pre vodnú paru (m) : 5 ≤ SD ≤ 50 TRIEDA II
Suché na dotyk: 4 hodiny
Doba zrenia: 28 dní
Doba spracovateľnosti (23°C): 30 – 40 minút
Rozpúšťadlo: Voda
Trieda reakcie na oheň : B S1 d0
Farba: šedá
 

Postup aplikácie
Príprava povrchu

Všetky povrchy by mali byť predtým očistené od cudzích predmetov, ako je olej, prach, špina atď.
Povrch musí byť čistý a vlhký. Ak existujú nejaké segregácie, medzery alebo potreba oprava na povrchu, mali by byť vyplnené elastickou maltou ISONEM M 03. Ak existujú povrchy s problémy s priľnavosťou, mali by byť natreté základným náterom ISONEM D 10 LATEX a ISONEM M35 ELASTIC 1K by sa mal nanášať, kým je povrch mierne lepkavý.

Príprava zmesi
5 l čistej vody sa naleje do vhodnej nádoby. Za nepretržitého miešania ISONEM M35 ELASTIC 1K (20 kg) pomaly prisypávame a v miešaní pokračujeme 5 minút. Miešajte pomocou miešadla s rýchlosťou 400 otáčok za minútu. Keď je proces miešania dokončený, zostane malta, ktorú možno nanášať štetcom.

Spôsob aplikácie
ISONEM M35 ELASTIC 1K sa nanáša v 2 vrstvách. Proces aplikácie by mali byť na seba kolmé vrstvy, homogénne a hladko pomocou štetca. Hrúbka mokrého filmu by nemala presiahnuť 1 mm v jednej vrstve. Treba počkať min. 4 hodiny medzi nátermi a nemalo by sa prerušovať na viac ako 24 hodín. Aplikácia by nemala robiť v extrémnych horúčavách alebo mrazoch, malo by sa to robiť ráno alebo večer v pohode. Odporúča sa na použitie s detailmi škár pri aplikáciách so skosením. Použité nástroje by mali byť na konci očistené vodou.

DÔLEŽITE
Povrch by mal byť chránený pred dažďom, vodou, mechanickým zaťažením a nárazmi počas 24 hodín po aplikácii. Aplikácia by sa nemala vykonávať v mraze(laboratórne skúšky však boli úspešné až do -16stupňov pri vyzrievaní materiálu) a extrémnom teple.

Balenie: 20 kg v kovových vedrách

Skladovacia teplota (°C): 5 – 35 °C

Skladovateľnosť: 24 mesiacov od dátumu výroby pri skladovaní v origináli, neotvorenom, nepoškodené balíky. Podmienky skladovania: Skladujte tesne uzavreté na suchom a chladnom mieste.